Dat loopt op rolletjes

Edet

Marketingcommunicatie voor Edet: toilet van A tot Z

“Ben je een propper of een vouwer?” Je werkt pas echt bij Van Hulzen als je een lunch-brainstorm over toiletpapier hebt meegemaakt. Wij ontwikkelen al ruim 5 jaar communicatie om Edets positie op de Nederlandse markt te verstevigen. Aan de hand van jaarplannen brengen we het merk onder de aandacht bij de juiste doelgroepen, met hoogtepunten zoals introducties van nieuwe varianten toiletpapier en innovaties, waaronder de recyclebare verpakking van Edet.

Ogen en oren

Voor Edet zijn wij de ogen en oren in de Nederlandse markt. Wij beheren Edets socialmediakanalen, maken hier relevante, interactiegerichte content voor en beantwoorden vragen. Ook ontwikkelen we Nederlandse content voor hun websites en advertenties voor retailers. Voor alles wat Edet in Nederland wil communiceren, maken we zo de cirkel rond.

 

Het formaat telt

Uit onze koker kwam vorig jaar eenzelfde soort campagne met online video, om Edet Comfort te introduceren. Deze variant toiletpapier heeft vierkante vellen, een ander formaat dus. Deze video heeft een heel andere inslag, en deed nogal wat stof opwaaien.

 

 

Recyclebaar jasje

Essity, het bedrijf achter Edet, wilde het gesprek op gang brengen over recycling en hergebruik, naar aanleiding van hun 100% recyclebare verpakkingen. We ontwikkelden daarom een creatief concept, met als belangrijkste uiting een online video vol beweging. Bij de productie hiervan keken we mee over de schouder van cameraman en de regisseur, luisterden we mee bij het kiezen van de voice-over en begeleidden we de montage. In navolging van de video organiseerden wij een knutselwedstrijd via social media, om het bewustzijn over hergebruik te vergroten.